Anne M. Sannes og Knut J. R. Ødegaard

Home / / / / / Anne M. Sannes og Knut J. R. Ødegaard

Anne Mette Sannes og Knut Jørgen Røed Ødegaard

Anne Mette Sannes og Knut Jørgen Røed Ødegaard er landets mest kjente og entusiastiske astropar.

Med sjarm, kunnskap, humor og ikke minst glødende engasjement holder Anne Mette og Knut Jørgen multimedieforedrag og astroshow om spektakulære fenomener i verdensrommet og om fremtiden som venter oss med romheiser, kolonisering og reiser til andre solsystem. Foredrag på norsk og engelsk. 

Knut Jørgen Røed Ødegaard har siden 1999 formidlet astronomi og ledet store arrangementer i forbindelse med viktige himmelbegivenheter. Men sin smittende entusiasme trakk han over 30 000 mennesker til Frognerparken under Venus-passasjen i 2004 og samme år mottok han kommunikasjonsprisen for innsatsen med å spre informasjon om rommet. Han er også forfatter av flere bøker og brenner spesielt for verdensrommets voldsomme og spektakulære fenomener.

Anne Mette Sannes er eneste norske kvinnelige forfatter innen sjangeren realistisk science fiction og har nylig utgitt trilogien Ad Astra om menneskenes første reise til et fremmed solsystem. Sannes er i tillegg vitenskapsformidler, har hyppige opptredener i media og er spesielt opptatt av menneskehetens fremtid i rommet og mulighetene for utenomjordisk liv. Hun er kjent for sin levende og inspirerende formidlerstil.

 

Foredrag: Vår grensesprengende fremtid i rommet!

Romheiser og kolonisering av planeter, måner og asteroider vil snart revolusjonere vårt forhold til verdensrommet. Gruvedrift, store baser og fabrikker vil dukke opp på flere himmellegemer, og mange vil ha sitt arbeid utenfor Jorden.

Få også med deg siste nytt om menneskehetens aller største og viktigste sprang – den første reisen til et annet solsystem, om Solsystemets og Galaksens dramatiske fremtid, hvilke farer som kan true menneskeheten før dette og hvilke muligheter vi har for å berge oss.

«Vår grensesprengende fremtid i rommet» er et multimedieforedrag med spektakulære bilder, filmer, animasjoner og musikkvideoer, og det blir også mulig å holde ekte steiner fra verdensrommet!

 

Foredrag: Vår interstellare fremtid

I august i år kom nyheten om at den mest jordlignende planeten hittil er funnet rundt vår nærmeste nabostjerne, Proxima Centauri. Dette unike funnet gir oss et naturlig reisemål for fremtidens første ferd ut av vårt solsystem – menneskehetens aller største og viktigste sprang. Når reiser vi og hvordan vil en slik ferd arte seg? Hvordan vil stjerneskipet se ut og hva blir reisemålet?

Om et par tiår vil romheiser ikke bare revolusjonere vårt forhold til rommet og gjøre Solsystemet tilgjengelig på en helt annen måte enn til nå, men også være første trinn mot å bli en interstellar sivilisasjon.

Finnes intelligent liv, og hvordan vil vi eventuelt kunne oppnå kontakt med fremmede sivilisasjoner?

«Vår interstellare fremtid» er et multimedieforedrag med spektakulære bilder, filmer, animasjoner og musikkvideoer, og det blir også mulig å holde ekte steiner fra verdensrommet!

 

Foredrag: Vårt ville og storslåtte solsystem

Helt siden Solsystemets dannelse har voldsomme kollisjoner, tyngdekrefter og vulkanutbrudd formet vår planet. Men hvor godt kjenner vi egnetlig vårt eget solsystem? Finnes en planet helt ytterst i Solsystemes bakgård slik forskerne nå mener å ha bevis for?

Med nærpasseringen av Pluto i juli 2015 startet utforskningen av de enorme områdene utenfor Neptun.

Det meste av edle stoffer på Jorden stammer trolig fra Det store bombardementet. Nedslag har vært en viktig del av Solsystemets utvikling og fortsetter også i dag.

Hør også om Solsystemets og Galaksens dramatiske fremtid, hvilke farer som kan true menneskeheten før dette og hvilke muligheter vi har for å berge oss.

«Vårt ville og storslåtte solsystem» er et multimedieforedrag med storslagne bilder, filmer, animasjoner og musikkvideoer, og det blir også mulig å holde ekte steiner fra verdensrommet!

 

Foredrag/astroshow basert på astroshowet «Out of Space»

Opplev siste utforskning av Pluto og andre mystiske objekter ytterst i Solsystemet, de mest interessante exoplanetene som er funnet, sorte hull, gammaglimt, kolonisering av Solsystemet, romheiser og ikke minst Solsystemets og Galaksens dramatiske fremtid.

Hvilke farer truer menneskeheten på kort sikt, og hvilke muligheter har vi for å berge oss? Hvordan sikre menneskehetens overlevelse som art? Hør mer om menneskenes fremtidige liv som nomader i Solsystemet som følge av den stadig mer svulmende Solen. Finnes intelligent liv, og hvordan vil vi eventuelt kunne oppnå kontakt med fremmede sivilisasjoner? Er vårt univers en del av et gigantisk multivers? Finnes ormehull, og hvilke muligheter kan disse i så fall gi?

«Out of Space» er et multimedieshow med spektakulære bilder, filmer, animasjoner og musikkvideoer. I forbindelse med showet får publikum også holde ekte steiner fra verdensrommet!

FÅ ET UFORPLIKTENDE TILBUD