Dora Thorhallsdottir

Hvordan få bedre relasjoner til andre, privat og på jobb!

God stemning

er et foredrag som gir konkrete verktøy for hvordan du kan skape bedre relasjoner til andre. Med mange gode eksempler, både fra eget liv og andres, belyser relasjonsterapeuten og standup-komikeren Dora Thorhallsdottir dette temaet på en effektiv og underholdende måte. Dora er utdannet både lærer og journalist, med mastergrad i kommunikasjon fra England. I tillegg er hun utdannet familieterapeut ved Kempler instituttet i Danmark (med Jesper Juul som hovedlærer). Til daglig jobber hun som daglig leder i Relasjonssenteret AS, holder foredrag og har egne standup show. Hun hadde bl.a braksuksess med showet «Det var ikke sånn det skulle bli», som gikk 1,5 år på Latter i Oslo.

FOREDRAGET HANDLER BLANT ANNET OM:

  • Hvilke ord som er konfliktFREMMENDE og hvilke som er konfliktHEMMENDE?
  • Tre nyttige tips når du skal formidle noe som er viktig for deg, men som er skummelt å si pga frykt for reaksjonen du får.
  • Har du negative tanker om deg selv?  Hvordan bli kvitt selvkritikeren!
  • Hva er det som skaper nærhet til andre – og hva skaper avstand?
  • Hva er grunnen til at vi er så redde for konflikter og hva kan du gjøre med det?
  • De fire verneskjoldene de fleste gjemmer seg bak når vi blir usikre.
  • Hvordan håndtere mennesker som er i offerrollen?
  • Helt konkret, hva skal til for å få et bedre arbeidsmiljø?

Stemningen stod i taket fra Dora entret scenen. Jeg har bare fått gode tilbakemeldinger fra «alle».  90% damer i feststemning elsket budskapet, og de gutta jeg pratet med var begeistret de også.

Mette Bakken, Daglig leder, Samvirkebarnehagene SA

Forelesningen God stemning med Dora Thorhallsdottir anbefales på det aller sterkeste. Dora er personlig, morsom og ga oss mange nyttige redskaper som vi i ettertid bruker og ser at virker.  Dette er rett og slett noe som jeg mener at alle voksne i Norge burde få lov til å oppleve. Eller sagt på en annen måte: Terningkast 6!»

Inger Lise Walmsness Larsen, leder for Krisesenteret Oslo

Dora har en unik evne til å få et alvorlig og interessant tema til å bli både morsomt og inspirerende. Hun er både en karismatisk og energisk foredragsholder og hun traff våre 150 deltakere fra næringslivet i Sandefjord, midt i hjertet med sitt budskap. Hun fikk et snitt på 4,75 (der 5 er best), så dette er uten tvil den beste tilbakeldingen som har blitt gitt siden vi startet!

Marit S. Gogstad, daglig leder, Sandefjords Næringsforening

FÅ ET UFORPLIKTENDE TILBUD

Det var ikke sånn det skulle bli

En forestilling om alt vi har blitt fóret opp med tidligere, som har fått oss til å tro at vi skulle leve et helt perfekt og supert liv. Men så ble det ikke sånn i det hele tatt. Forventningene gikk i dass: feriene ble aldri som i reklamen, pepperkakebakingen gikk som regel ad undas og sexlivet ble overhodet ikke slik du drømte (drømmer) om.

Når du dikter opp ting som mangler i kjøleskapet, bare for å få kunne gå alene på butikken i ti minutter. Når du, uansett hvor lenge du sover, våkner opp med en følelse av å bare ha duppet av litt. Når du elsker NRK Super og ikke aner hvorfor du falt for mannen din. Når du tenker at fugleinfluensa er verdt prisen bare for å få to uker alene på isolat. Da skjønner du at det var ikke sånn det skulle bli…

Stand up-showet «Det var ikke sånn det skulle bli…» handler altså om alle forventningene som aldri ble innfridd. Et ærlig, sårbart og svært morsomt show om hvordan livet som småbarnsmor og det å være i et parforhold er, og alt det vi trodde voksenlivet skulle bli. En blanding av humor og alvor, om et samfunn som dyrker det vellykkede og hva det gjør med oss.

Dora Thorhallsdottir var stand up-komiker på heltid fra 2000-2004, noe hun bl.a. ble nominert til Komiprisen og Stå Opp Prisen for. Hun sluttet for å bli relasjonsterapeut, men er nå tilbake på

Et standup-show rundt livets forventninger.

Showet tar også for seg kommunikasjon blant mennesker.

Humor med litt faglig innspill.