Hvor mange ganger i livet stopper vi opp og vegrer oss for å gjennomføre nye spennenende arbeidsoppgaver på jobben, lage en ny middagsrett, strikke en genser eller legge ut på ukjente reisemål fordi  vi ikke tør å utfordre oss selv eller fordi vi ikke tror vi vil klare det? Vil du høre foredraget?

Cecilie Skog spør meg i en telefonsamtale: vil du være med meg over Grønlandsisen?

Hva? Egentlig er jeg motstander av fysisk aktivitet og synes det er gørr kjedelig å trene. Men det hadde jo vært kult å være på tur med en levende legende. Ikke lenge etter sender jeg følgende sms: Jeg blir med!

Steike, hva har jeg gjort? 15 måneder har jeg på meg til å trene opp min utrente kropp som innehar svært liten muskelmasse.
Etter et helvetes år med underlig beinføring grunnet konstant stølhet gjennomførte jeg turen. Dette hadde jeg aldri gjort før, og jeg klarte det.

Livet er et valg, ditt valg. Jeg har opplevd stor sorg gjennom å miste min lille datter i de brutale Baneheia-drapene. Stine Sofie ble brutalt voldtatt og drept kun 8 år gammel sammen med venninnen Lena som var 10 år gammel. Arbeidet mitt i Stine Sofies Stiftelse for en barndom uten vold gir meg mening i det meningsløse. Alle dere der ute vil i løpet av livet oppleve vonde hendelser som dødsfall, skilsmisser m.m. Det er ditt valg hvordan du vil takle det.

Jeg hiver meg ut i nye arbeidsoppgaver hver dag og jeg tuller ofte med at i dag blir det nok en arbeidsdag fylt av oppgaver jeg ikke kan. Med Pippi Langstrømpe sine kloke ord «dette har jeg aldri gjort før, så det vil jeg helt sikkert klare» har jeg sammen med gode kollegaer blant annet endret lover, fått vold mot barn opp på dagsorden og samlet inn midler til bedre utstyr for politi og helse.

Mitt budskap til dere der ute, er: Lev som Pippi sier det og du vil oppdage at både arbeidsdagen, fritiden og livet blir helt FANTASTISK.

Ada Sofie Austegard stiftet Stine Sofies Stiftelse etter at hennes datter Stine Sofie ble brutalt drept i Baneheia i Kristiansand 19. mai  2000. I 2001 ble hun nominert til «Årets navn» av Verdens Gang. Hun fikk i 2008  Kongens fortjenstmedalje i gull fra HM Kongen for: «et særlig fortjenestefullt arbeid av stor nasjonal betydning for å styrke rettsvernet for barn og rettsstillingen for pårørende i saker om overgrep mot barn.»

Ada mottok i 2007 utmerkelse for ”årets mest fengslende foredrag” fra Confex, og har blitt rangert av Aftenposten som en av Norges beste foredragsholdere.

Foredraget er like aktuelt for privatpersoner, organisasjoner og bedrifter, som for offentlige instanser.