De fleste kjenner Bengt som fotballekspert på TV 2, men han har også vært spiller og trener i Tippeligaen og personlig økonomi-skribent i Dagens Næringsliv. Bengt Eriksen er argumenterende og konfronterende, men ikke konkluderende. Til gjengjeld er han best i muntlig – oppvokst på Oppsal og i Vål’enga, utdannet økonom og fotballtrener! Bengt utfordrer deg – utelukkende for å gjøre deg bedre og uten å gjøre deg forlegen! Han har lang fartstid som ekspertkommentator i fotball på TV 2 og har dessuten vært fotballspaltist i Dagbladet, VG og Nettavisen. Og så har han skrevet ett av 52 kapitler i boken (Nesten) alt du trenger å vite om norsk! Med sin bakgrunn fra sport og næringsliv gir Bengt deg et foredrag du lærer av i tillegg til å bli underholdt.

Bengt Eriksen tilbyr følgende foredrag:

Meningstorgets fortreffeligheter

Om ikke et skriftested, så er fotballgarderoben i hvert fall et skiftested. Men det er også et meningstorg. Et sted vi meisler ut retning og kjøreregler – hver eneste dag. Dette foredraget stiller spørsmål til hva dere bruker arbeidsplassen og kontorlandskapet til?

… så fremt du ikke går med sandaler!

Hvorfor er vi så engstelige for å fortelle sjefer og kollegaer hva vi mener? Hvorfor sier vi det det lønner seg å si, ikke det vi vil ha sagt? Hvorfor gjør vi det som er lurt fremfor det som er klokt? Hvorfor skal ros gis i plenum og ris serveres på tomannshånd? Og hva gjør dette med individet, kollektivet og arbeidsplassen? Dette foredraget tar for seg kommunikasjon på arbeidsplassen.

Holdningenes språk

Intet er som gode holdninger. Dessverre holder det ikke å snakke om slike, de må også utøves i praksis. Og for å få til et forpliktende eierskap, må de skapes i fellesskap. Bevisstgjøring gjennom konfrontasjoner, konfliktløsninger og kjøreregler ­– og huskeregelen h-t-h.

Hva er et lag – og hvordan lager vi ett?

3M = mål, mening, mestring. Hvorfor har du den jobben du har? Hva er din rolle? Hvordan henger din rolle sammen med de andres roller? Hva vil dere? Hva er ditt bidrag? Dette er et foredrag om å nå mål.