Ingen har gjennomført flere soloekspedisjoner i Arktis og Antarktis enn Børge Ousland

I mars 2006 ble Børge også den første til å nå Nordpolen vinterstid. I sitt foredrag fokuserer Børge på sin oppskrift på suksess, viljestyrken som skal til, motivasjonen som stadig trenger påfyll, de livsviktige forberedelsene, og ikke minst hvordan han klarer å holde fokus selv om det ser håpløst ut.

Mot alle odds

I dette foredraget deler Børge Ousland høydepunktene fra sine banebrytende ekspedisjoner til polarområdene de siste tjuefem årene – inkludert jordomseilingen av Arktis.
Etter å ha krysset noen av verdens minst farbare områder – ofte alene – beviser Børge at det er mulig å oppnå det umulige. Ved hjelp av streng planlegging, overvinning av frykt og ved å finne motivasjon selv i de tilsynelatende mest håpløse situasjonene, har han gjentatte ganger lykkes i å nå målet.

I 2006 ble Børge og partner Mike Horn de første som nådde Nordpolen på ski uten etterforsyninger i vintermørket, en av de mest teknisk vanskelig ekspedisjoner noensinne oppnådd. Med relevant innsikt i teamarbeid, demonstrerer Børge verdien av samarbeid, medfølelse, engasjement og visjon. Gjennom sine eksempler viser Børge oss ekte eventyrlyst og åpner øynene våre for ubegrensede muligheter.

Børge utfordrer oss til å bryte gjennom mentale barrierer for å avdekke vår unike styrke og lykkes med egne utfordringer.

Årets foredragsholder

National Geographic, Washington