Hvorfor kan ikke den nåværende velferdsstaten overleve?

Jon Hustad er utdannet lektor og historiker fra Universitet i Oslo. Men mest kjent er han kanskje som programleder for TV2-programmet Harde Fakta, der han tok stadige oppgjør med offentlig pengesløsing. Han er fortsatt i TV2 hver helg som fast debattant i debattprogrammet Underhuset på Nyhetskanalen. Hovedjobben har han i den nynorske ukeavisen Dag og Tid.
Selv om temaene han snakker om, kan være alvorlige, er Hustad en humorist og er kjent for å være en underholdende og kunnskapsrik foreleser. Samfunnsøkonomi, historie og for den del nynorsk, Jon Hustad leverer hver gang.

Eksempler på foredrag av Jon Hustad:

  • Winston Churchill
  • Nyere britisk historie
  • Første og andre verdenskrig
  • Hvorfor kan ikke den nåværende velferdsstaten overleve?
  • Norsk økonomi er bygd på en oljeboble
  • Innvandring – om problemene og utfordringene som den store innvandringen fører med seg.

Hustad har gitt ut åtte bøker, de fleste har vært om økonomi og historie. De to siste Farvel Norge. Velferdsstatens fremtidige kollaps og Ung Gigant. Winston Churchill og opptakten til første verdenskrig har begge vært svært kritikerrost og vært på besteselgerlistene.

Jeg har lest nesten 40 Churchill-biografier. Noen har vært svært gode, de fleste ok, enkelte direkte dårlige. Ung gigant er den beste jeg har lest.
Marvin Wiseth, Adresseavisen

Hustad demonstrerer en imponerende oversikt og store historiske kunnskaper. Han tegner også gode karakterskisser av hele mennesket og politikeren
Per Edgar Kokkvold, Aftenposten

Farvel Norge. Glitrende og dyster […] Jon Hustads bok om hvorfor og hvordan den norske velferdsstaten seiler mot statsfinansiell kollaps er viktig og underholdende lesning.
Ole Asbjørn Ness, FINANSAVISEN