Kaja Melsom er en norsk filosof, samfunnsdebattant og forfatter av boken «Den fordømte friheten – et oppgjør med dagens selvrealiseringstyranni». Hun er hyppig gjest i NRK P2, hvor hun reflekterer over temaer som frihet, ensomhet, lykke, skam og håp.

Kaja har en særegen forståelse for det moderne menneskets utfordringer, og formidler filosofi på en forståelig, morsom og engasjerende måte. Hun har også en sjelden evne til å røske folk ut av vanetenkningen og se ting fra nye perspektiver.

Å lytte til Kajas foredrag kan få deg til å senke skuldrene på en positiv måte. Foredraget kan gi de ansatte et nytt syn på livet, som gjør at de fungerer bedre på jobb og privat.

Et foredrag med Kaja Melsom gir deg:

  • Aha-opplevelser av typen: «Ja, akkurat sånn er det!»
  • Filosofiske ideer som opplyser, trøster og utvider horisonten
  • Frigjørende perspektiver på private og profesjonelle utfordringer

Skammen har fått et ufortjent dårlig rykte – vi trenger mer av den gode
skammen.

Et foredrag med Kaja Melsom er noe helt annet et typisk motivasjonsforedrag, som forteller deg at du må «lytte til magefølelsen», «følge drømmen» og «gi blaffen hva andre mener». Med eksempler fra hverdagsliv, filosofi og populærkultur viser Kaja tvert imot hvordan selvrealiseringsjaget er roten til mange av våre individuelle og kollektive problemer.

Rådet om å gi blaffen i andre legitimerer mye drittsekkoppførsel.

Her får man ingen selvhjelpstips, altså. I stedet oppfordrer Kaja oss til å bytte ut selvhjelpsbøkene med greske tragedier, få hodet ut av egen navle og le mer av oss selv.

Frihet handler ikke om å få i pose og sekk, men om å velge.

Kaja Melsom foreleser om boken sin «Den fordømte friheten», men kan også skreddersy foredrag ut fra bedriftens behov og ønsker.

«Den fordømte friheten er en SJUKT klok bok som gjorde at eg forstod nesten alt ved verda og kvifor me kavar som me gjer». – Anne Gunn Halvorsen, forfatter og journalist

Kaja Melsom foredragsholder

Kaja Melsom foreleser på norsk.