Personligen tror jag att nyckeln till ett väl mottaget budskap handlar om hur man gör publiken delaktig i det som händer på scenen. Det finns liksom inga alternativ – toppbetyg i publikens värdering är alltid målet. Funkar det inte hos dom så har inget funkat …
Lydia Capolicchio

Lydia Capolicchio er journalisten som i mange år har levert nyheter, dokumentarfilmer og underholdning til TV, radio og aviser. Alt fra krigsreportasjer og debattprogram til ledelse av finalen i Eurovision Song Contest har gjort henne svært etterspurt i og utenfor Sverige. Som produsent, redaktør og reporter har kommunikasjon i alle former vært en lidenskap. Evnen til å skape tillit på et øyeblikk har gjort at hun i dag har et utstrakt samarbeide med næringsliv, stat og kommune om strategisk kommunikasjon og som moderator med mer.

Det kan være et fint skille mellom en konferansier og en moderator, men Lydia er definitivt det siste: Møteleder, samtaleleder, person som forenkler og bidar til tydelighet, delaktighet og positiv prosess under møter og konferanser.

Som moderator har Lydia blant annet arbeidet med:

2011: Finansinspektionen med finansminister Anders Borg. Målgruppen var det økonomiske markedet og tema den økonomiske situasjonen

2010: The City of Stockholm. The Green European Capital, borgermestere fra hele Europa var samlet i to dager for å diskutere fremtidens byer.

2010: Svensk Energi. Strategier og planlegging for utviklende og kommende energiløsninger.

2010: Handelsbankens Företagsdag. 500 kunder var samlet på Grand Hotel for å inspireres, informeres og oppdateres. Blant temaene var sosiale medier.

2009: Handelsbanken, Swedbank, Bankforeningen. Et år med mange bankarrangementer i etterkant av finanskrisen.

2009: Securitas/Praha. Hele konsernet var samlet i Praha i noen dager. Tema: Ett Securitas.

Som journalist:

TV4 – Nyhetsmorgon. Programleder og anker.

TV4 – Nyheterna. Krigsreporter.

TV4 – Svart eller Vitt. Programleder for direktesendt debattprogram.

SVT – Eurovision Song Contest. Programleder for milliardstort publikum over hele Europa etter ar Carola hadde vunnet med Främling.

SVT – Go’ morron Sverige. Anker.

TV3 – Spårlöst forsvunnen. Som reporter verden rundt søkende etter savnede personer.