Yaw Ihle Amankwah er en norsk tidligere fotballspiller, med en lang karriere for blant annet Brann, Sandefjord og Stabæk. I sistnevte klubb bar han kapteinsbindet de siste årene av karrieren sin. I 2022 måtte han, etter erklæring fra legene, legge skoene på hyllen grunnet skade og sjekke ut av gamet som aktiv spiller.

I 2022 blei Amankwah fotballekspert for TV2. Han er også vert for podcasten Fotballhode, sammen med Henrik Herrebrøden.

Et foredrag med Yaw Ihle Amankwah gir deg:

  • Faglig kunnskap fargelagt av egne erfaringer
  • Gode historier som mange kan kjenne seg igjen i
  • Konkrete øvelser, tenkemåter og verktøy

I løpet av 28 år som fotballspiller, 15 av de som profesjonell, var det en ting som aldri ga mening for Amankwah. Hvorfor var det alltid stor fokus på fysiske prestasjoner og trening av taktiske ferdigheter? Men lite fokus på den mentale biten? Han klarte selv å ta store steg både som spiller og menneske ved hjelp av ganske enkle mentale verktøy og tenkemåter.

Nysgjerrigheten utviklet seg til en lidenskap og han slukte det han kom over av bøker og innhold om den mentale delen av prestasjon. Etterhvert har han også blant annet tatt kurs i veiledning og coaching, vært involvert i ett større forskningsprosjekt om kroppskunst og emnestudier i idrettspsykologi. Gjennom studier og teori oppdaget Amankwah at mye av det han hadde opplevd selv og observert hos andre av mentale utfordringer ikke er unike, det er etablerte fenomener som veldig mange i alle faser av livet kan kjenne seg igjen i.

Hvorfor klarer noen gang på gang å få maks ut av sitt potensiale, mens andre bare en sjelden gang klarer å vise hva de er gode for?

Yaw Ihle Amankwah brenner for effektiv formidling av prestasjonspsykologiske prinsipper. I skjæringspunktet mellom fotball, prestasjons psykologi og formidling tilfører Amankwah historier fundert i forskning og fargelagt av hans egne historier

Foredrag av Yaw Ihle Amankwah passer for alle bedrifter som har elementer av konkurranse, høyt tempo og målbare resultater.

Yaw Ihle Amankwah holder foredrag på norsk.