Andreas Wahl er fysiker, programleder, vitenskapsformidler, foredragsholder og norgesmester i morellsteinspytting. Han ble først kjent for det store publikum gjennom TV-programmet Lyngbø og Hærlands Big Bang hvor han satt i ekspertpanelet som skulle svare på store og små spørsmål fra programlederne. Han har også vært tilknyttet det populærvitenskapelige programmet Schrødingers Katt.

ENERGISK – et vitenshow

De som tror realfagene er kjedelige og fastlåste må tro om igjen. ENERGISK er en krysning mellom stand-up, foredrag, trylleshow og rockekonsert, og viser naturvitenskap som underholdning.
Her vil du se sprit, appelsiner og elektroner med nye øyne. På 45 minutter utforsker Andreas begrepet «energi» sammen med publikum, gjennom tøffe triks og tankevekkere om klima.

UNIVERSET PÅ 42 MINUTTER – et vitenshow

Andreas tar publikum med på en reise fra universets begynnelse og frem til de minste bestanddelene vi kjenner i dag. Dette er ingen forelesning, men et show der publikum deltar. Et show med eksperimenter, demonstrasjoner og tankevekkere. Et vitenshow!

Universet på 42 minutter gir et glimt inn i en leken og kreativ naturvitenskap, med mer fokus på spørsmål enn svar.

Vitenshowene/foredrag krever ikke annet enn tilgang til projektor, en bøtte med vann og en mopp til å tørke opp litt vannsøl i etterkant. Alt annet medbringes. Showet er egnet for forsamlinger fra 30-400 personer, og kan tilpasses de fleste typer lokaler.

SE! OI! KULT! – et inspirasjonsforedrag for lærere.

Et underholdende foredrag om hvordan og hvorfor lærere bør bruke små stunt og triks i undervisningen. Kan naturfaget bli en «snakkis»? Krever det mye energi og tid i en travel lærerhverdag? Går det på bekostning av den øvrige undervisningen?
Se! Oi! Kult! handler om å skape inspirerende realfag og gi elevene forventninger. Målet er å hjelpe den enkelte lærer til å skape et naturfag som elevene gleder seg til og møter spente opp til. Foredraget byr på  en lang rekke enkle, men meget visuelle demonstrasjoner som kan tas direkte ut i undervisningen uten spesialutstyr av noe slag. Minst like viktig er dog en drøfting av hvorfor man bør bruke slike demonstrasjoner i undervisningen.

VANNvittig Vitenskap – forskning på veldig lavt nivå (teambuildingaktivitet)

VANNvittig Vitenskap er en lagbyggende aktivitet med konkurransepreg. Etter en kort intro med futt i fra Andreas utfordres deltagerne i grupper til å løse underholdende forskningsoppgaver på veldig lavt nivå. Det kan være brødristerluftballong, badehette, røykringer, imploderende ølboks, potetkanon osv. På hver post får gruppene poeng i form av mentos-pastiller. Disse må ikke spises, men bevares til den store finalen der de kommer til nytte i en fuktig og smått spektakulær avslutning.
Andreas leder hele aktiviteten, og sørger for spenning og eksperimentglede fra første til siste sekund.