Det umulige tar bare litt lenger tid, sier Dag Otto blant annet i sitt foredrag om hvordan man kan ta tak i seg selv og sine omgivelser når man vil nå nye mål og prestere noe ekstra.

Dag Otto Lauritzen skrev sitt navn inn i norsk sykkelsports historie med gullskrift da han som første nordmann vant en etappe i verdens hardeste og mest prestisjefylte etapperitt – Tour de France. Det skjedde 14. juli 1987, på den hardeste etappen av alle i Tour de France det året. Etappen gikk over 166 kilometer, over fire fjelltopper i Pyreneene i tåke og regn, og til mål i skimetropolen Luz-Ardiden i nesten 1.700 meters høyde. Seieren kom bare sju år etter at Dag Otto nesten mistet det ene benet i en fallskjermulykke under en repetisjonsøvelse over Finnmarksvidda. For å trene seg opp igjen brukte han sykkel. Og først under rekonvalesensen i 1980 og 1981 satt Dag Otto seg for første gang på en racersykkel – 23 år gammel.

Dag Ottos kamp for å komme på bena igjen resulterte i en rekordrask sykkelkarriere. I løpet av bare fire år ble han både norsk mester, to ganger nordisk mester, og bronsevinner i OL i Los Angeles. Siden kom altså våde etappeseier i Tour de France, seier i verdenscupritt og etapperittet Tour de Trump i USA, samt etappeseier i Spania Rundt.

Motbakker møter vi alle, både når vi trener for å komme i bedre form, skal gjennomføre prosjekter eller oppnå bedre resultater på jobben eller i privatlivet. Uansett hvilket forhold du har til sykling, kan Dag Otto lære deg og dine medarbeidere mye om betydningen av å sette seg mål, konsentrere seg, og finne vilje og motivasjon til å gjennomføre og nå målene. Dag Otto snakker om hvor viktig teamarbeid er innen idretten, og trekker paralleller til sine egne erfaringer etter 14 år i næringslivet.