Hvordan kan grapefrukt smake appelsinjuice? Hvorfor er man lykkeligere før bryllupet enn etter? Hvordan kunne iPhone utpekes til verdens beste telefon før den var i handelen? Hvorfor satser filmindustrien på trilogier?

Svaret er forventninger. Forventninger har også ført til at morgendagen er blitt viktigere enn i dag. I en tid når alt er tilgjengelig blir vi bare mer og mer interessert i hva som venter rundt hjørnet.

På en måte har vi skapt et forventningssamfunn der vi skynder oss mot neste jobb, neste sak, neste date. Vi strever mot et nextopia som lover at det neste hva-som-helst er bedre enn noe vi har opplevd tidligere. I Forventningssamfunnet har vi alle muligheter til å bli lykkelige. Samtidig har det aldri vært vanskeligere å forbli lykkelig.

Micael Dahlén viser hvordan utviklingen påvirker alt fra hvordan firmaer vurderes og bør arbeide, til hvordan vurderinger og kontaktannonser forandres. Han tar tilhørerne med på en reise inn i fremtiden, en reise som aldri slutter.

Martin Dahlén ble professor 34 år gammel og ble i 2009 stemt frem som svensk næringslivs mest populære foredragsholder. Han har også vunnet flere priser for sin forskning samtidig som hans bøker er oversatt til flere språk hvor de har ligget på bestselgerlistene. Mest kjent av hans bøker er «Nextopia».