Dr. Ather Gattami er forsker, gründer og ekspert innen kunstig intelligens, maskinlæring og dataanalyse. Han er grunnlegger og administrerende direktør for konsulentselskapet Bitynamics AB, som hjelper selskaper med å bli drevet av kunstig intelligens.

Ather Gattami er skaper og vert for den populære «AI-Podcasten». Han er en jevnlig foredragsholder internasjonalt, med opptredener blant annet på Sveriges Radio og Expressen. Han er derfor vant til å presentere kunstig intelligens på en enkel og folkelig måte.

Et foredrag med Dr. Ather Gattami gir deg:

  • Et utrolig spennende syn på fremtidens trender innen kunstig intelligens
  • Pedagogiske presentasjoner som både er underholdende og lærerike
  • Folkelig og faglig om AI, og hvordan det påvirker hverdagen vår

Dr. Ather Gattami snakker om kunstig intelligens i alle faser og anvendelser. 

Som grunnlegger av et par AI-drevne selskaper har han sett alle trinn i prosessen med å utvikle et AI-produkt. Han har derfor holdt foredrag for blant annet styrer, ledergrupper, ledelse og produktledere. Som forsker er han godt informert om de siste utviklingene innen kunstig
intelligens og holder foredrag om disse på både teknisk dyp nivå og folkelig nivå.

Ather er lidenskapelig opptatt av kunstig intelligens og engasjerer publikum med sine pedagogiske presentasjoner som både er underholdende og lærerike. Eksempler på tidligere bestillere inkluderer Dagens Media, Resumé, Google, DeepMind, IBM, Handelsbanken, SEB, Nordea, Styrelseakademien, RI.SE, Arbetsförmedlingen, Kvadrat, Optilon, Sveriges Marknadsförening, Stadsbiblioteket, United Spaces, Akavia, Oral-B, Ackordcentralen, MIT, Caltech, Stanford, Berkeley, ETH Zurich, KTH, Uppsala universitet, Chalmers, Linköpings universitet, Lunds universitet.

Dr. Ather Gattami er ekspert innen kunstig intelligens, maskinlæring og dataanalyse.

Ather har en akademisk bakgrunn fra MIT, California Institute of Technology (Caltech), KTH og RISE AI. Han jobber i dag som AI-konsulent i Bitynamics og er tilknyttet forsker ved AI Sweden. Ather har mer enn 20 internasjonale patenter hovedsakelig innen forskningsområdene 5G for telekommunikasjon og førerløse kjøretøy. Han har også blitt tildelt utmerkelsen «Ekstraordinære prestasjoner» fra Lunds universitet som den yngste og raskest uteksaminerte ingeniørstudenten i Sverige. Han er også den raskeste og yngste uteksaminerte teknologidoktoren i Sverige.

Dr. Ather Gattami holder foredrag på svensk og engelsk.