Pål snakker om nordlyset, utforsking av Mars og fremtidige baser, både der og på månen. Han kan også ta oss med på en kosmisk reise ut i universet sett gjennom romteleskopet Hubble. Eller hvordan rocken er blitt inspirert av romfart og astronomi.

Pål holder blant annet foredrag med følgende tema:

  • Astroshow, en kosmisk reise gjennom universet
  • Astrorock, – en kosmisk reise gjennom rockens historie
  • Norges romteknologiske eventyr
  • Bidrar solen til de klimaendringer vi observerer?
  • Hvordan påvirker sola vårt teknologibaserte samfunn?
  • Det mystiske og fascinerende nordlyset

Hans spektakulære multimediaforedrag om alt fra klimaendringene til solas påvirkning på vårt teknologibaserte samfunn og kvaliteten på vin, har fascinert mennesker i en lang rekke land.

Pål illustrerer hvordan NASA økte trafikken på sin nettside fra noen hundre tusen til 40 millioner treff per måned. Hva slags strategi bruker NASA og ESA i dag for å tiltrekke seg publikum på nett? Hva har romteknologien tilførtvårt samfunn? Produkter vi i dag betrakter som en selvfølge, som f.eks
batteridrevet drill, solpaneler, digitalkameraer, ripefrie brilleglass, kollisjonssensorer i biler, super-svømmedrakter og hullene i golfballer er bare noen av resultatene av romfart.

Pål har bakgrunn som solfysiker ved Institutt for Teoretisk Astrofysikk der han i 1993 tok sin doktorgradavhandling. Han jobbet 6 år ved NASA-senteret utenfor Washington DC før han ble ansatt ved Norsk Romsenter som seniorrådgiver innen romforskning og jordobservasjon. Påls foredrag har
fascinert mennesker over hele verden inkludert ambassader og FN.

For vininteresserte byr Pål Brekke også på en kosmisk reise fra ytterste univers og ned til vinrankene i Napa Valley. Her får vi svar på om sola påvirker vinens kvalitet, og om den også medvirket til at ølkulturen i mellomeuropa vokste frem.

Pål kan skreddersy foredrag for alt fra motivasjonsseminarer til kundemøter. Eller som et humoristisk kåseri for middager eller julebord. Han holder foredragene både på norsk og engelsk.