Pär Johansson er initiativtaker og leder for Glada Hudik-teatern i Sverige, en teatergruppe der utviklingshemmede og normalhemmede skuespillere opptrer side om side.

Pär har mottatt flere priser både som leder og foredragsholder og viser i sitt arbeid hvordan mennesker kan utvikles selv om de tilsynelatende har dårlige forutsetninger for å lykkes. Hans mantra er at det er bedre å være veldig bra på en ting enn halvdårlig på ti, uansett om man har talent for å stable hermetikk eller synge som en fugl. Å få anledning til å vise hva man kan og at det verdsettes gir ytterligere vekstmuligheter.

Vi er like betydningsfulle, uansett kjønn, hudfarge eller intelligens og akkurat dette har vært drivkraften for teateret: Å bryte ned fordommer mellom mennesker og forandre frykt og fordommer til vennskap og forståelse.

Drivkraften er sterk i alt Pär gjør, noen vil kanskje kalle det galskap. Etter en drøy time med latter og gråt får vi en kvittering på hva som kan skje om man tøyer grensene, trosser fordommer, tror på mennesker og gir dem utviklingsmuligheter.

«Å hjelpe mennesker utvikles er det mest spennende arbeid som finnes» ifølge Pär. Det gjelder hvem som helst og hvor som helst, funksjonshemmede så vel som multinasjonale selskaper. Hans utgangspunkt er alltid det samme, men Pär gjør sitt foredrag relevant for alle typer grupper, firmaer eller temaer.

Pär snakker blant annet om:

  • Når er man egentlig normal og hvem bestemmer hva som er normalt?
  • Alt er mulig
  • Å tenke positivt og å være lykkelig er ikke det samme
  • Persontyper
  • En leder må tro på det de gjør, da tror de ansatte også.
  • Gi mennesker rette forutsetninger og de vil «fly» av seg selv.
  • Bli sett og bekreftet for den man er, veldig viktig for motivasjon og mestring.
  • Mangfold og samarbeide mellom ulike grupper beriker alles tilværelse

Glada Hudik teater har spilt inn to langfilmer, tre dokumentarfilmer samt at de har spilt teater for utsolgte hus blant annet på Broadway.

Pär Johanson på en samling med Lean og relasjonsledelse var innertier og kunne ikke ha passet bedre. Han rørte noe i hver enkelt av oss med sin entusiasme og ærlighet. Dette var verdifullt i forhold til vårt fokus og den type ledelse
Magnor Hofsøy, Posten

Les intervju med Pär Johansson i Aftonbladet.