En av Norges fremste eksperter på kultur og kommunikasjon.

Gjennom sine foredrag skaper Pellegrino forståelse for hvordan mennesker med ulik kulturell bakgrunn tenker og handler. Målet er at økt kulturforståelse skal lede til bedre forretningsresultater, mer effektiv kommunikasjon og et triveligere arbeidsmiljø.

Etter å ha bodd 17 år i Norge kjenner Pellegrino nordmenn og skandinaver spesielt godt. Med innsikt og humor beskriver han nordmenns væremåte i arbeidslivet og i det private. Selv sier han at han ser på nordmenn med et skråblikk utenfra. Han bidrar med innsikt i hvordan den typiske nordmann kommuniserer med mennesker fra andre land.

Ledere kan få ny innsikt i hva god norsk ledelse innebærer gjennom Pellegrinos syn på den norske lederstilen. Hva er fordelene og ulempene med den, hvordan leder man norske arbeidstakere eller en tverrkulturell arbeidsstyrke, og hva motiverer mennesker?

Pellegrino snakker blant annet om:

  • Hvordan løse opp i kulturkonflikter på arbeidsplassen
  • Hvordan blir den den typiske nordmannen oppfattet av mennesker fra andre land
  • Hvordan få mennesker fra ulike nasjoner til å jobbe godt sammen
  • Hva motiveres vi mennesker av
  • Hvordan skal vi nå våre mål

Selgere vil ha stor nytte av å høre Pellegrino snakke om:

  • Hvordan man kan forstå kunder bedre, hva de ønsker, hvorfor de handler som de gjør
  • Hvordan man utvikler gode og varige relasjoner til kunder
  • Hvordan en som selger når sine mål

Pellegrino holder også foredrag om forhandlingsteknikker. Han fokuserer på det han kaller å skape «VINN-vinn-situasjoner». En «VINN-vinn»-forhandler er en forhandler som oppnår mer enn motparten, men som også får den andre til å føle at han eller hun har vunnet noe.

Humor er en viktig ingrediens i Pellegrinos foredrag. Selv omtaler han sitt arbeid som «edutainment»; en blanding av education og entertainment. Pellegrino sier at humor er en effektiv måte å få folk til å åpne seg opp på og dermed bli mer mottakelige for nye ideer og kunnskap. Hans foredrag vil garantert få deg til å le, og kanskje også gråte litt (på en god måte, som han sier selv).

Pellegrino deler av sine egne erfaringer som kulturell brobygger. Født i England av italienske foreldre ble han tidlig nødt til å tilpasse seg ulike kulturer. Han har studert i Italia, og undervist i engelsk i Spania. Han har også turnert verden over som perkusjonist i bandet Utah Saints, som blant annet varmet opp for U2 på deres Zooropa-turne i 1993.

Sommeren 2011 var Pellegrino Riccardi et fast innslag i NRK-serien Mysteriet Norge med Haddy N’Jie og Arve Kalvø. Temaet for serien var nordmenn selv, og Pellegrino bidro med sitt personlige syn på nordmenns mange særegenheter og levesett.

Pellegrinos kommunikasjonsekspertise gjør at foredragene hans også passer utmerket for både selgere og ledere. Han kan spisse sitt budskap slik at det tilfører salgskonferanser og ledersamlinger ny inspirasjon og masse energi.