Rune Brynhildsen har alltid gjort seg bemerket. Som skruppelløs journalist i lokalavis, Aftenposten og TV2. Som programleder på TV, som profilert og omdiskutert P4-sjef. Som grunnlegger av to ledende PR-byråer – og som en av landets beste kommunikatører og PR-agenter.

I sitt sterke, personlige foredrag «Dømt og fordømt. Til helvete og tilbake» forteller han om fremgang og suksess, om ledelse og selvledelse, om raske penger og stigende sosial status. Om oppturer og nedturer, privat og på jobben. Hans beretning om hvordan vi alle møter små og store kriser i livet, motiverer, begeistrer og skaper grobunn for ettertanke og selvrefleksjon.

Etter å ha vært journalist og skruppelløs jeger selv i nesten 20 år, og deretter ha gitt råd til bedrifter, ledere og organisasjoner i mediestormen, opplevde han en novemberdag i 2005 på ny å bli ufrivillig rikskjendis, som hovedsiktet – og senere dømt – i Norgeshistoriens største innsidesak. For første gang i livet opplevde han ordentlig motgang, og han ble kastet ut i en eksistensiell krise der alt raknet og forsvant: jobben, firmaet, inntekten, kona, vennene, statusen og selvbildet.

«Dømt og fordømt. Til helvete og tilbake» er også en beretning om det store fallet – og veien tilbake. Om fokus, bevissthet og hardt arbeid som kan bringe oss alle tilbake i en normalsituasjon etter motgang og nedturer. Nedturer som alle på et eller annet stadium i livet garantert kommer til å oppleve – privat eller profesjonelt.