Torkjell er en fantastisk kunnskapsrik og engasjerende foredragsholder. Det er få vi kjenner til i Norge som kan matche hans kunnskapsnivå om verdens 6. største økonomi. Han er uten tvil en ekte Brasil-ekspert. Jeg vil sterkt anbefale Torkjell til bedrifter, organisasjoner og personer som ønsker å øke sin kunnskap og kompetanse om Brasil.

Christian Rangen, Høyskolelektor, BI Stavanger

Torkjell er foredragsholder og en av Norges fremste Brasileksperter. Han har studert og jobbet i Brasil i en årrekke, blant annet seks år i Regnskogfondet. Han er hovedfagsutdannet samfunnsgeograf, snakker flytende portugisisk og er pioner for den afrobrasilianske kampsporten capoeira. Akkurat nå skriver han bok om det moderne Brasil og driver bloggen BrasiLeira.

Torkjell er opptatt av hvordan norske bedrifter kan lykkes i Brasil, verdens sjette største økonomi. God og oppdatert kunnskap er en forutsetning. Det er store kulturforskjeller mellom Norge og Brasil, noe flere norske bedrifter har smertelige opplevelser med. Bevisstgjøring på konkrete og kulturelle utfordringer øker trygghet og reduserer risiko. Bedre forståelse av Brasil gir inspirasjon og nye tanker i organisasjonen her hjemme, og i Brasil gir det respekt og bedre omdømme.

Torkjell holder også foredrag om brasiliansk populærkultur, det fabelaktige mangfoldet i regnskogen i Amazonas og om fotball-VM 2014 og sommer-OL 2016 som skal arrangeres i Brasil.

Av andre ting kan det nevnes at Torkjell har en fortid i dansegruppen Frikar, har danset på Den Norske Opera, holder capoeirakurs og viser hvordan man lager verdens beste caipirinha.

Torkjell kan holde foredrag på norsk, engelsk og portugisisk. Stilen er inkluderende, bilderik og eksempelbasert.

Han snakker blant annet om følgende tema:

  • Hvordan kan vi best forstå den brasilianske forvandlingen på 2000-tallet?
  • Det politiske spillet rundt oljeindustrien i Brasil. Hvilke konsekvenser for norske bedrifter?
  • Amazonas! Det fantastiske mangfoldet og de største truslene mot verdens største regnskog.
  • Bossa Nova vs. Baile Funk. En realitetssjekk på dine forestillinger om Brasil.
  • Idrettsfester, korrupsjonsskandaler og stormannsgalskap. Om fotball-VM 2014 og sommer-OL 2016 i Brasil.