KANSKJE KJENNER DU TORMOD GRANHEIM FRA NRKS KRITIKERROSTE DOKUMENTARFILM BERGTATT AV EVEREST?

I foredraget «Peak performance» bruker Tormod sin unike forståelse for ekstreme prestasjoner til å forklare hvordan enkeltpersoner kan flytte grenser andre oppfatter som umulige å rokke.

16. mai 2006 nådde Tormod sammen med sin beste venn og mangeårige klatrepartner, svenske Tomas Olsson, toppen av verdens høyeste fjell. Han hadde klatret kontinuerlig fra fjellets fot i 24 timer, og forbedret den raskeste tiden til topps for en nordmann med tre dager. Under dem ventet den 55° bratte og tre km høye Nordveggen. Tre timer senere stod han ensom, på toppen av en klippe som hindret skikjøring, uten oksygen, omkring 8500 meter over havet. Tomas, og det meste av klatreutstyret de to hadde med, hadde falt nær to kilometer ned.

Tormod var avhengig av å yte sin livs prestasjon for å overleve.

Foredraget er et møte med en av verdens fremste utøvere i en sport nesten ingen forstår, men som alle har et forhold til – bratt skikjøring – en sport der alt annet enn peak performance er forbudt. Vi blir kjent med den filosofiske bakgrunnen som har vært viktig for Tormod Granheims mentale styrke underveis på Mount Everest og andre krevende eventyr.

Tormod Granheim fascinerer og inspirerer i sitt foredrag. Relativt få av deltakerne kjente til Tormod og hans eventyr på forhånd – alle ble bokstavelig talt bergtatt. Tormod forteller en fantastisk historie og tar oss med på en spektakulær reise. Mange av Tormod sine erfaringer er overførbare til oss ‘vanlig dødelige’, fordi kjernen i hans filosofi handler om betydningen av å ha tro på at alt er mulig og, ikke minst, at veien til suksess handler om hardt, målrettet arbeid. I tillegg er bildene og videosnuttene i foredraget alene verdt ‘inngangspengene’. Dette anbefales på det varmeste!

Richard Riekeles, salgs- og kommunikasjonssjef, Conecto AS