Peter Sunde er en av de tre grunnleggerne av det største og mest omfattende fildelingsnettverket som finnes, The Pirate Bay.

The Pirate Bay er antagelig blant de mest innflytelsesrike nettverkene som har med Internett å gjøre. Det dreier seg ikke bare om fildeling, men også om ytringsfrihet, nøytralitet på nettet og personlig integritet. Peter er tungt inne i alle disse temaene, og han reiser verden rundt med foredrag og deltar i diskusjoner omkring Internetts fremtid.

Peter er også medlem av Piratbyrån, et kunstkollektiv som bruker teknologien til å fremme sin kunst. Han har bakgrunn som dyktig programmerer og hacker, men ble etter hvert fascinert av kunst og har stilt ut arbeider i utstillinger og biennaler som for eksempel Manifesta. I år deltar han på biennalen i Venezia, en av de viktigste i verden for samtidskunst. Han er aktiv i politikk og er medlem av det svenske partiet De Grønne.

Peter er ofte å se i media, blant annet i magasiner som Vanity Fair, Rolling Stone, Portfolio, Wired etc. Han er nærmest daglig nevnt i artikler rundt omkring i verden, og han deltar ofte i TV- og radioprogrammer. Han er også svært opptatt av miljøet.

Om The Pirate Bay:

The Pirate Bay (TPB) er en svensk torrentside, og kaller seg selv «verdens største BitTorrent-tracker». Internettselskapet Alexa Internet rangerte i 2009 Pirate Bay som verdens 110. største nettsted (av alle typer nettsider). Det anslås at The Pirate Bay har omtrent 25 millioner unike besøkende i måneden.