Alexander Bard er filosof, bestselgende forfatter, musiker, produsent og en av Sveriges mest etterspurte foredragsholdere internasjonalt.

Etter studiene ved Handelshøgskolan i Stockholm var det imidlertid musikken som fikk størst fokus:  Han var produsent og gründer av Sveriges største uavhengige plateselskap og ikke minst bandet Army of Lovers som solgte over syv millioner plater på nittitallet.

Alexander har forelest ved Handelshøgskolan og andre institusjoner verden rundt om sosiologiske og økonomiske resultater av den interaktive medierevolusjonen. Han  har også vært en av de viktigste kreftene innen den svenske musikkeksporten som gjorde et lite land til verdens tredje største musikkeksportør og som foregangsmann innen den informasjonsteknologiske revolusjon de siste 15-20 år. Han er også ofte omtalt som en av Sveriges lyseste hoder.

Som foredragsholder er Alexander både provoserende og underholdende, noe som ofte leder til diskusjoner i etterkant og gjør det hele til en interaktiv affære. Ingen går uberørt ut av et foredrag med Alexander Bard.

Alexander holder foredrag om det meste som er IT-relatert, men et universalt tema er: Tenk om internett er noe mye større enn det vi tror?

Ellers kan vi nevne følgende temaer:

  • IT-historie
  • Paradigmeskiftet fra massemedia til interaktivitet
  • Global politikk i globaliseringens tidsalder
  • The Ethics of Interaktivitet – Den revolusjonerende overgangen fra moral til en ny etikk i nettverkssamfunnet